Mai mult ca sigur ca Serie A se va juca fără spectatori

Marian

Publicaţia britanica Dailymail ne informeaza ca guvernul italian planuieste o variant de a se disputa meciurile din Serie A care cu siguranta nu va fi pe placul spectatorilor din Peninsula. Daca situatia generala o va permite si meciurile s-ar putea relua in mai sau la inceputul lui iunie, acestea ar urma sa se joace fara spectatori, iar aceasta masura ar putea fi luata tot anul acesta si anume până anul viitor.

Campionatul italian a fost intrerupt incepand cu12 martie, iar cea mai optista varianta pentru a se relua a fost data de 4 mai, însă acum se crede ca ar fi ideal ca la acea data jucătorii să revină la antrenamente. Calculandu-se inca o luna de zile pentru pregătire si antrenamente, o data rezonabila pentru primele meciuri ar fi 31 mai. Insa, cu tribunele goale. Suporterii ar putea reveni pe stadion nu mai devreme de ianuarie 2021. O alta liga care vrea sa adopte acest model este Bundesliga, oficialii nemti declarand ca intenţionează să încheie sezonul competitional actual pana la finalul lui iunie, insa meciurile ar urma sa se joaca de asemenea fara suporteri.

Un alt aspect de luat in calcul este ca jucatorii straini care au parasit Italia odata cu izbucnirea pandemiei noului coronavirus vor fi nevoiți să rămână în carantină timp de 14 zile, conform deciziei guvernului din Peninsula, cand se vor intoarce în Italia.

25 de etape s-au disputat pana acum din prima liga italiana şi câteva meciuri din etapa cu numarul 26, ramanandu-se de jucat inca 13 etape. Lider este Juventus Torino, cu 63 de puncte, cu unul mai mult decat Lazio, iar podiumul este completat de Inter Milano, cu 54 de puncte, dar si un meci mai putin disputat. Pe locurile retrogradabile se afla Lecce, Spal si Brescia.

Seful Departamentului boli infecţioase din cadrul Institutului superior al sănătăţii din Italia, profesorul Giovanni Rezza este sceptic cu privire la acest scenariu, el declarand că nu ar da unda verde reluării competitiei, conform Agerpres. Insa avizul, favorabilul sau nu, va fi dat de guvern. Medicul si-a permis si o gluma, supans ca personal, este fanul echipei AS Roma si ca, daca ar fi dupa el, ar anula competitia. Pe locul 5 se afla formatia lui favotita, cu 45 de puncte, la 3 puncte diferenta de Atalanta (cu un meci mai putin disputat), care ocupa locul al patrulea, ultimul de Champion League

Federatia italiana insa anunta elaborarea unui protocol medical de reluare a antrenamentelor şi apoi a competiţiilor, ce include inclusiv testarea jucatorilor, ce va fi implementat incepand cu luna mai, ne informeaza postul Sky Sport dupa ce l-a intervievat pe Gabriele Gravina, preşedintele Federaţiei italiene de fotbal.

Next Post

Stiri din cele mai puternice campionate europene

Juventus gata sa se desparta de Bernardeschi Potrivit Gol Italia, zilele lui Federico Bernardeschi la Juventus Torino sunt numarate, iar campionii Italiei asteapta oferte pentru fotbalistul italian in varsta de 26 de ani. In trecut, Barcelona și AC Milan au fost dornici să-l achizitioneze pe jucatorul care poate evolua in […]