Fotbal feminin: Lieke Martens și Sarina Wiegman, față în față cu cei mai buni din lume

Cristian

Două cappuccinos, două cafele cu lapte și o jumătate de oră înainte pentru a vorbi despre fotbal și viața în restaurantul Luigi din La Manga Club Resort. Sarina Wiegman și Lieke Martens au fost recunoscute pe 23 octombrie anul trecut ca fiind cea mai bună antrenoare și cel mai bun jucător de FIFA la premiile The Best. “Nu lucrăm pentru acest tip de recunoaștere, dar este frumos că vă pun în valoare munca”, sunt de acord.

Premiul, dar mai ales câștigarea Campionatului European anul trecut, și-a schimbat viața. “Așteptările sunt acum foarte mari. Suntem echipa pe care toată lumea vrea să o câștige și înainte am fost noi cei care au vrut să învingă restul.Putem în continuare să progresăm și să lucrăm pentru asta “, analizează Wiegman.„ Sunt la fel, continuu la fel, dar observ că acum mă recunosc pe stradă. Și nu numai fanii olandezi! “, Adaugă Martens mereu zâmbitoare.

Maturată în școala tradițională olandeză de fotbal la atingere, posesie și magie, versiunea feminină este deja notată ca una dintre marile referințe „Suntem o echipă căreia îi place să aibă mingea și să atace; În felul acesta ne asemănăm cu Spania. Cel mai imediat obiectiv al nostru este să ne calificăm pentru Cupa Mondială din 2019. Dacă este doar a doua oară când jucăm una! Această echipă mai are loc pentru îmbunătățiri “, șterge Sarina de parcă ar fi un centru.Pentru antrenorul cu lalele, este important ca jucătorii să se întrunească în cele mai bune condiții posibile, chiar dacă acest lucru înseamnă să concureze în afara țării. “Pentru noi este important ca jucătorii să joace pe cele mai bune echipe, cu cei mai buni și împotriva celor mai buni jucători să crească. Dacă joacă la un nivel mai mic decât au în echipa națională, oportunitățile de îmbunătățire sunt mai mici. Dar nu vor a spune că cea mai bună opțiune pentru toată lumea este să joci afară, fiecare caz este diferit “, spune el.

Lieke, între timp, recunoaște că trăiește situații până nu demult de neimaginat. “I-am spus mamei mele că vreau să fiu fotbalist profesionist și mi-a răspuns că pot încerca, dar să fiu fată ar fi imposibil.Nici măcar nu știam cât de departe aș putea ajunge “, spune cine este o referință pentru Barcelona, ​​echipa Oranje și o oglindă pentru noile generații.

Vara trecută, când a semnat pentru Barcelona, ​​în care a jucat admiratul său Ronaldinho, a văzut un vis împlinit. „Când eram mic eram întotdeauna un fan al Barcelonei, așa că, când am ajuns și am văzut facilitățile, m-am halucinat. Nu mai jucasem niciodată într-o echipă mare, o făceam întotdeauna pentru cluburi mici și totul a fost foarte impresionant. Orașul o cunoștea deja pentru că plecase în vacanță, dar acum mă bucură de cultură și de vreme ”, spune el.Desigur, limba este încă în curs. „Vorbesc puțin”, se apără el în spaniolă.

Utilitatea electrică a jucat până acum în șapte echipe (Heerenveen, VVV-Venlo, Standard de Liege, Duisburg, Göteborg, Rosengård, Barcelona) din cinci țări diferite (Olanda, Belgia, Germania, Suedia, Spania), deci este o voce mai mult decât autorizată să vorbească despre campionatul țării noastre. “Liga spaniolă are sponsori, cluburile investesc, este televizată…poate deveni unul dintre cei mai buni din lume”, spune el. “Cred că cel mai bun ar fi o Ligă cu 12 echipe”, subliniază el. Înainte de a ne lua la revedere, am lansat o întrebare despre aerul care o surprinde. Dacă nu ai fi fotbalist? “Nu m-am gândit niciodată la asta, dar din moment ce am studiat Marketing și Comunicare aș putea fi jurnalist”, răspunde el râzând.

Next Post

Prokop deține al șaptelea pe Dakar, Loprais a coborât pe locul șase

Prokop s-a clasat în primii zece pentru a patra oară în acest an, dar a pierdut cu cel mai apropiat rival Jakub Przygoński din Polonia în lupta pentru a-și îmbunătăți locul șaptelea anul trecut. Două ture înainte de final sunt acum aproximativ 36 de minute în urma lui. „Am finalizat […]